Bronckhorst
Bronckhorst door Patrick Rasenberg
arrow_back Home
Expositie schilderijen en houten beelden bij Museum Smedekinck

Expositie schilderijen en houten beelden bij Museum Smedekinck

KUNST UIT ZELHEM BIJ MUSEUM SMEDEKINCK

Bij Museum Smedekinck is van 11 juni t/m 22 augustus een expositie van schilderijen van Greet Peters en houten beelden van Henk Kempers te zien. Beide exposanten wonen in Zelhem.

Greet Peters (53) schildert, het liefst met olieverf, op klassiek ambachtelijke wijze. Ze schildert op zowel paneel als doek, hoofdzakelijk realistisch, houdt van kleuren en contrast en probeert door het toevoegen of weglaten van licht sfeer te creëren. Greet laat zich inspireren door hetgeen ze door de dag heen rondom zich waarneemt en door wat haar op een bepaald moment bezighoudt. Dit hangt sterk samen met de seizoenen. De schoonheid van organische vormen en uitbundige kleuren in de natuur kunnen haar raken.

Henk Kempers (68) maakt al ruim 15 jaar beelden van hout. Henk gebruikt voor zijn beelden alles wat maar mooie nerven heeft. Hij ziet overal wel wat in en wat hij in zijn hoofd heeft, kan hij maken. De houtsoorten die hij gebruikt en de onderwerpen zijn dan ook divers. De ene keer zijn het duidelijk herkenbare figuren, zoals een eikenhouten engel of een tulp van amandelhout, de andere keer is het iets abstracts, zoals de vrije sculptuur uit de wortels van een kersenboom. Alles is keurig afgewerkt.

Museum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 13.30 - 17.00 uur.
Bezoekers vanaf 13 jaar betalen 4,50 euro entree.

Vind meer activiteiten in:

Sociale contacten, sport & ontspanning Cultuur