Bronckhorst
Bronckhorst door Patrick Rasenberg
arrow_back Home
Voorjaarsexpositie beeldhouwwerk en schilderijen bij Museum Smedekinck

Voorjaarsexpositie beeldhouwwerk en schilderijen bij Museum Smedekinck

VOORJAARSEXPOSITIE MET BEELHOUWWERK EN SCHILDERIJEN BIJ MUSEUM SMEDEKINCK

Vanaf deze week is bij Museum Smedekinck een expositie van beeldhouwwerk van Annie Wenting (Doetinchem) en schilderijen van Lieneke Klein Selle (Ruurlo) te zien. De expositie loopt t/m donderdag 6 juni 2019.

Annie Wenting begon tien jaar geleden met beeldhouwen. Zij kreeg les bij Beeldhouwatelier Baak. Sindsdien is werken met steen haar grote passie. Het blijft voor haar een uitdaging om uit een ruwe en harde steen iets moois te creëren. Annie houdt van gestileerde en geabstraheerde vormen. Haar motto is: loslaten en je overgeven aan de vorm van de steen. Waar dat toe leidt, is te zien tijdens de expositie bij Museum Smedekinck.

Lieneke Klein Selle begon in 2005 met het volgen van schilderlessen bij Latente Talenten in Halle. Doordat ze hier niet in een keurslijf werd geduwd en alle technieken mocht uitproberen, werd schilderen een echte hobby voor haar. Om zich nog meer in de techniek te verdiepen volgde ze ook lessen bij Kunst Kring Ruurlo en nam ze deel aan diverse workshops. Ook leerde ze veel van haar teken- en schilderreizen naar Marokko. Ze werkt met olie- en acrylverf op doek en paneel – meestal figuratief/realistisch, soms abstract – en laat zich inspireren door foto’s, onderwerpen op locatie en eigen composities.

Vanaf april is Museum Smedekinck tijdens het zomerseizoen (april t/m oktober) vaker geopend, namelijk op alle dagen behalve maandag. De openingstijden zijn onveranderd van 13.30 tot 17.00 uur.

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

Vind meer activiteiten in:

Sociale contacten, sport & ontspanning Cultuur