Bronckhorst
Bronckhorst door Patrick Rasenberg
arrow_back Home
Ondersteuning bij psychische en psychiatrische problemen

Ondersteuning bij psychische en psychiatrische problemen

JIJ bent uniek!

Iedereen met psychiatrische of psychische problemen heeft recht op de beste hulp en ondersteuning. Veilig bij ons of vertrouwd in de eigen woonomgeving. Dat is waar JIJ sinds de oprichting voor staat. De professionals die samen werk maken van deze zorg en verantwoording, nemen deze opgave serieus. Kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden die om specialistische hulp verlegen zitten, staan centraal. Daarom begeleidt JIJ ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en psychosociale problemen.

Langer thuis

Het onderscheid in de hulpverlening is de werkwijze. Bij JIJ is de focus volledig gericht op de client en zijn systeem. Er wordt gekeken hoe de omgeving/netwerk betrokken kan worden om zorgvuldig hulp te kunnen bieden. Door de jaren heen blijkt dat de doelgroep meer baat heeft bij deze aanpak. Jij komt bij mensen thuis of desgewenst op een afgesproken locatie, zoals ons hoofdkantoor. Stap voor stap vooruit. Met als doel langer thuis wonen.

Indicatie

De enige voorwaarde die de overheid aan de ambulante hulpverlening verbindt, is een geldige Wmo indicatie. Zodra de aanvraag aan de orde komt, helpt de contactpersoon van JIJ bij het invullen van de papieren. Wanneer de gemeente een maatwerk- of algemene voorziening verstrekt, wordt dit in een contract vastgelegd.

Zoek je ondersteuning of wil je meer weten over JIJ kijk dan op onze website: jij-bentuniek.nl of bel 06 – 40742200.

Vind meer activiteiten in:

Sociale contacten, sport & ontspanning Informatie en advies