Bronckhorst
Bronckhorst door Patrick Rasenberg
arrow_back Home
Repaircafé Vorden

Repaircafé Vorden

Stichting Welzijn Vorden organiseert het Repair Café!
Wanneer: iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur
Waar: Kultuurhus "het dorpscentrum"

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een houten tafel, stoel waar een poot los van is? Of een strijkijzer die het niet meer doet? Of met een trui waar gaatjes in zitten? Speelgoed wat stuk is? Weggooien? Mooi niet! Kom naar Repair café Vorden

In de voormalige Raadzaal in het Kulturhus 'Het Dorpscentrum' aan de Raadhuisstraat staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, softwaredeskundigen en houtreparateurs helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Alleen materiaalkosten worden berekend. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. Er is een goede kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Welzijn Vorden bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil Welzijn Vorden daar verandering in brengen. Ook kan repareren geld en kostbare grondstoffen besparen en bijdragen aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn.

Kijk voor meer informatie op www.welzijnvorden.nl

Vind meer activiteiten in:

Sociale contacten, sport & ontspanning Informatie en advies