Bronckhorst
Bronckhorst door Patrick Rasenberg
arrow_back Home
Veilig thuis! Meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Veilig thuis! Meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Problemen thuis? Neem contact op met Veilig Thuis
U zit met trillende handen aan de keukentafel, omdat uw partner bijna thuis komt. Of uw zoontje probeert zichzelf onzichtbaar te maken, zodat uw partner geen aanleiding heeft om wéér boos op hem te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Slachtoffers en plegers vinden het vaak moeilijk om erover te praten of hulp te zoeken. Kinderen zijn vaak te jong om voor zichzelf op te komen. Ook voor ouderen die afhankelijk zijn van anderen is dat lastig. Daarom is het belangrijk dat omstanders actie ondernemen. Hebt u vragen over geweld in huiselijke kring of vermoedt u dat een gezin in uw omgeving er niet uit komt? Praat erover of bel gerust voor hulp en advies met ‘Veilig Thuis’.

Huiselijk geweld stopt niet vanzelf Het is één van de meest voorkomende vormen van geweld in Nederland. En het kan iedereen overkomen. Geweld in huiselijke kring is veel meer dan slaan en schelden. Vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik, financiële uitbuiting en stalken zijn óók vormen van geweld in huiselijk kring. Bijna altijd is hulp van buiten nodig om mishandeling te stoppen.

Wilt u advies en hulp voor iemand anders en/of voor uzelf? Praat erover met iemand die u vertrouwt zoals een familielid, vriend of de huisarts. Kijk eens op www.vooreenveiligthuis.nl. Of bel gerust met ’Veilig Thuis’, het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. ‘Veilig Thuis’ is 24/7 bereikbaar via het nummer (0800) 20 00 (gratis).

Vind meer activiteiten in:

Wonen en zorg Informatie en advies