Welkom!

De website meedoeninbronckhorst.nl is dé online sociale kaart van de gemeente Bronckhorst en legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk, geldzaken en ondersteuning voor inwoners van de gemeente Bronckhorst zijn geregeld.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een gemeentelijke noodvoorziening voor zelfstandigen die in de knel komen door de coronacrisis. U kunt controleren of u in aanmerking komt via de Krijg ik Tozo-check van de Rijksoverheid.

Tozo 3

Vanaf 1 oktober 2020 kunt u een Tozo-uitkering aanvragen voor een periode van maximaal 6 maanden, tot uiterlijk 1 april 2021. Dit heet Tozo 3. Heeft u op dit moment al een Tozo-uitkering of is deze minder dan 3 maanden geleden gestopt? Dan kunt u de uitkering laten verlengen.

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag kunt u terecht bij https://www.bronckhorst.nl/home/ondernemers_46881/item/financiele-regelingen-ondernemers-update-6-juli_118682.html

Bij Tozo telt ook het inkomen van uw eventuele partner mee. Als uw partner voldoende inkomen heeft om van te leven, heeft u geen recht op de Tozo-uitkering.

Tozo 4

Vanaf 1 april 2021 kunt u de Tozo-uitkering met maximaal 3 maanden laten verlengen, tot uiterlijk 1 juli 2021. Dit heet Tozo 4. Bij Tozo 4 gaat een extra voorwaarde gelden: u heeft minder dan € 46.520 aan beschikbaar geld. De overheid maakt begin 2021 bekend wat deze toets op beschikbaar geld precies inhoudt.

Lening

Naast de uitkering kunt u bij Tozo 3 een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal € 10.157. U betaalt 2% rente en moet de lening binnen 3 jaar weer terugbetalen. Voor de lening gelden de voorwaarden van partnerinkomen en de beschikbare geldmiddelen níet.

Heeft u al een Tozo-lening van minder dan € 10.157 ontvangen en heeft u toch meer geld nodig? Dan kunt u de lening laten aanvullen tot dit maximumbedrag.

Waarom wordt de Tozo verlengd?

Misschien zijn de gevolgen van de coronacrisis voor u na 1 oktober nog niet voorbij. Het kan even duren voordat u uw bedrijf of beroep weer op een normale manier kunt uitoefenen en u voldoende inkomsten heeft. Misschien is het nodig om uw bedrijf of beroep aan te passen aan de nieuwe situatie? Of denkt u erover om ander werk te gaan doen, als zelfstandige of in loondienst? Om een goede beslissing te kunnen nemen heeft u tijd nodig en mogelijk ook (financiële) ondersteuning. Daarom kunt u (nogmaals) langer gebruikmaken van de aanvullende Tozo-uitkering en -lening.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: Vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod