Welkom!

De website meedoeninbronckhorst.nl is dé online sociale kaart van de gemeente Bronckhorst en legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk, geldzaken en ondersteuning voor inwoners van de gemeente Bronckhorst zijn geregeld.

Samen Gelderland geletterd maken! Gelderse campagne om beter te leren lezen en schrijven.

Geplaatst op: 25 juni 2020

In Gelderland hebben ongeveer 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Deze mensen, met Nederlands als moedertaal, hebben bijvoorbeeld moeite met hun kind voorlezen of een instructie begrijpen. Daarom komt er in Gelderland extra aandacht voor met de campagne ‘Gelderland Geletterd’.

Samenwerken aan een geletterd Gelderland

Gelderland Geletterd heeft de slogan ‘Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!’. De campagne is opgezet met hulp van een testpanel met mensen die we hiermee willen bereiken. Ervaringsdeskundigen weten het best hoe we deze mensen kunnen bereiken. En op welke manier de campagne hen kan helpen. Gelderland Geletterd begint in de week van 22 juni 2020 met radio- en tv-spots en een social mediacampagne. Vanaf 7 september 2020, tijdens de Week van Lezen en Schrijven, zetten Gelderse Leer- en taalhuizen, bibliotheken, gemeenten en onderwijs- en welzijnsinstellingen de campagne in. Allemaal met hetzelfde doel: ervoor zorgen dat Gelderland Geletterd wordt.

Dagelijks leven

Niet goed kunnen lezen en schrijven kan een grote belemmering zijn in het dagelijks leven. Met deze campagne maken we bespreekbaar dat 200.000 Gelderlanders hun (klein)kind niet kunnen voorlezen of geen officiële brieven van bijvoorbeeld de belastingdienst of de gemeente kunnen lezen. “Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ervaren dit dagelijks. Daar willen wij wat aan doen. Samen pakken we dit op. We willen dat iedereen in Gelderland mee kan doen!”, zegt Gelders gedeputeerde Peter Drenth.

Meer weten kijk op de website van de provincie Gelderland. https://www.gelderland.nl/Nieuwsoverzicht/Gelderse-campagne-om-beter-te-leren-lezen-en-schrijven

Vergelijk hulpaanbod