Welkom!

De website meedoeninbronckhorst.nl is dé online sociale kaart van de gemeente Bronckhorst en legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk, geldzaken en ondersteuning voor inwoners van de gemeente Bronckhorst zijn geregeld.

Coronacrisis is óók een jongerencrisis, brandbrief naar kabinet: ‘Kom in actie!’

Geplaatst op: 17 februari 2021

De huidige coronapandemie is óók een jongerencrisis waarvan we de impact en consequenties op de langere termijn niet mogen onderschatten. Die boodschap staat in een brandbrief van bijna 150 wethouders aan het kabinet.

,,Jongeren hebben het ontzettend moeilijk”, zegt Paul Hofman, als wethouder Onderwijs in Bronckhorst één van de ondertekenaars. ,,Dat merken we aan verschillende dingen. Zo komen er veel meer hulpvragen van jongeren, en verdwijnen tegelijk veel jongeren uit beeld bij scholen en de hulpverlening. Dat baart ons grote zorgen.”

Mentale druk, schooluitval, geen baan

Het ontbreken van perspectief, bijvoorbeeld over wanneer de middelbare scholen weer opengaan, is één van de redenen waardoor veel jongeren het moeilijk hebben, ziet Hofman. ,,Dit leidt tot mentale druk, ze zijn bang voor schooluitval en velen hebben ook al geen baan meer. Jongeren worden eenzaam en krijgen depressieve klachten. Wij vrezen dat dit nog tot in lengte van jaren gaat doorwerken.”

Vanuit de Achterhoek hebben ook de wethouders Peter Bollen van Doesburg, Maureen Sluiter van Doetinchem en Hofmans Bronckhorster collega Evert Blaauw de brief ondertekend.

Vergelijk hulpaanbod