Welkom!

De website meedoeninbronckhorst.nl is dé online sociale kaart van de gemeente Bronckhorst en legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk, geldzaken en ondersteuning voor inwoners van de gemeente Bronckhorst zijn geregeld.

Snelle coronatest voor Achterhoekers bij GGD in Zelhem: uitslag nog dezelfde dag

Geplaatst op: 17 februari 2021

Achterhoekers met coronaklachten die werken in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang kunnen zich vanaf woensdag met voorrang laten testen op de aanwezigheid van het virus. Op de testlocatie van de GGD in Zelhem is vanaf dan een snelle PCR-test beschikbaar.

Na het afnemen van de test is de uitslag nog dezelfde dag bekend, zo meldt de GGD. Die nam in het werkgebied Noord- en Oost-Gelderland dergelijke testen al af in Apeldoorn, en nu komt Zelhem daarbij. Ook in Harderwijk is zijn vanaf woensdag snelle PCR-tests beschikbaar.

In Zelhem worden deze tests dagelijks afgenomen van 8.30 tot 10.15 uur, naast de gebruikelijke coronatests voor iedereen. Bij die laatste categorie duurt het wat langer voor de uitslag bekend is: vaak is dit al binnen 24 uur, maar afhankelijk van de drukte kan dit ook wat langer zijn.

Behalve in Zelhem is in de Achterhoek in Winterswijk een coronatestlocatie van de GGD, net als in Zutphen.

Vergelijk hulpaanbod